Askartele ja leiki lasten kanssa

Askartele ja leiki lasten kanssa
Crafting and playing with grand children and sewing to them.

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

12. Ompele ja askartele rooli-leikkiasuja

On kiva olla mukamas jotain muuta. Omat lapseni tuskin olivat koskaan pienenä sitä mitä he olivat, vaan aina oli jokin roolihahmo "päällä". Kun omat lapseni olivat pieniä, niin roolileikkiasuja ei ollut kaupoissa myytävänä, kuin on nykyään, vaan kaikki piti tehdä itse.

Selina-tyttösen prinsessa-asu syntyi vanhoista verhoista (silkkiä) ja jäännöspaloista (kaasukangasta, kulta- ja hopealamé-kangasta) ja pitseistä (strasseja, paljetteja, ja silkkinauhoja)... ihan ilman kaavoja. Bling-blingiä pitää olla ja paljon. Mutta oikeastaan ... eihän tällaista luomusta voi edes kaavoilla tehdä. Tämä prinsessa-asu oli tietentahtoen tehty sellaiseksi, että lapsi voi sen itse pukea. Aikuisen apua ei tarvita. Asu on kolmiosainen: eli, ensin puetaan hameosa (kiinniommeltu tyllialushame) ja siten pusero ja viimeksi hameen päällysosa (nappilenkki edessä). Kuminauhakuja vyötäröllä, kauluksessa, hihansuissa ja helppo nappilenkki päällyshameosan kiinnitykseen: ei lainkaan hankalia vetoketjuja, hakasia tms. Tämä kuva on kuvattu oman valokuvausliikkeeni studiossa, siis ... olen entinen ammattivalokuvaaja.

Princess dress for little gilrl. Prinsessa-asu, prinsessamekko, Prinsess dräkt, prinsess klänning. Easy to sew. Helppo ommella. Lätt att sy.

Mummun pikku nystyrät Leia ja Tilda pääsiäistrulleina / som påskhäxor

Pääsiäisnoita-asu, pääsiäistrulli-asu, påskhäxakläder. Helpot ommella jämäpaloista ja huopakankaasta. Lätt att sy.
Pienen pääsiäistrullin tai pääisäisnoidan asu. Kläder till en liten påskhäxa.
.....................

Lisää pääsiäistrulleja, påskhäxor


Pääsiäisnoita, pääsiäistrulli, asu, påskhäxa, dräkt,  design Anne Lindell

...........
Peppi-Pitkätossu / Pippi-Långstrumpa /- longstoking

Peppi-Pitkätossu / Pippi-Långstrumpa /- longstoking

Peppi-Pitkätossu-asu / Pippi-Långstrumpa-kläder /- longstoking dress

Mitä olisi kesä ilman keijuja ... ei mitään.

Suloiset keijuasut pikkutyöille. Söta fe-kläder till små flickor.. Cute fairy dress for little girl.
Mummun pikku nystyrät pikkuprinsessoja
Princess dress for little girl, prinsessamekko, prinsessa-asu pikkutytöille, prinsessklänning för små flickor
























Anne-mummo oli ommellut nämä Tildan ja Leian prinsessa mekot 2:lle morsiusneidoille v. 1989, ja Selina-tytär oli toinen morsiusneidoista. Siis mummo oli säilyttänyt näitä mekkoja 23 vuotta pukupussissa, sinä toivossa, että mummo saisi joskus lapsenlapsia ja eritoten tyttöjä. Lauran mekko on Selinan 1-vuotismekko, jossa on irtokaulus. Nyt nämä mekot ovat vielä liian isoja, mutta ensivuonna sopivia.
Princess dress for a little girl, prinsessamekko, asu  pikku-tytölle, prinsessklänning, dräkt för en liten flicka

Leialla oli 4-vuotis synttärit, ja hän oli onnessaan saadessaan uuden prinsessamekon. Mekossa on n.s. "kaasukangasta", ohuen ohutta voilé tyyppistä kangasta, alushameessa tylliä ja etumuksessa hopea/rosa lameekangasta. Vetoketju on sivulla ja vyötäröllä taakse solmittavat rusettinauhat.
Princess Leia and Lillifee, Leia-prinsessa ja Lillifee.keiju, Princess Leia och Lillifee

Anne-mummu värkkää ja kuihailee mielellään tiekoneella kaikenlaista, kuten esim. tällaisia satujuttuja pikkunystyröille.Syntymäpäivä- sankari saa lahjaksi ihmetaian Lillifee keijulta. Ja tämä taika tekee Leia työstä sopuisan ja aina iloisen tyttösen ... siis kaikenlainen kiukuttelu ja "ärripurrit" jää nyt ihan taatusti unholaan. 

1 kommentti: